Данілов підтвердив частковий успіх ЗСУ у Бахмуті та запевнив, що місто не здадуть

Читать на русском
Україна не має наміру здавати Бахмут, підтвердив секретар РНБО. Військові працюють за своїм планом і утримуватимуть місто стільки, скільки потрібно.
Reuters

Україна має частковий успіх у Бахмуті, не збирається здавати місто і утримуватиме його стільки, скільки потрібно для досягнення тактичних та стратегічних цілей.

Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

«Почнеться тиск»: президент розповів про наслідки поразки України у БахмутіЗеленський вважає, що у разі поразки України в Бахмуті, путін продасть свою перемогу Заходу, російському суспільству, Китаю, Ірану.

«Я можу сказати, що вчорашня заява генерала Сирського абсолютно відповідає дійсності – ми потроху просуваємось. Але майте на увазі, що 41 квадратний кілометр – це площа Бахмута, там є з чим працювати, там є де працювати, і наші військові відпрацьовують ці питання. Маємо успіх, частковий. Ми Бахмут здавати не збираємося і триматимемо стільки, скільки військові вважатимуть необхідним для тактичних та стратегічних цілей, які має наше військове та військово-політичне керівництво», – сказав Данілов.

Він зазначив, що українські військові працюють за своїм планом і ні під кого підлаштовуватись не збираються.

Секретар РНБО також звернувся до 72-ї бригади російської армії, яка відступила в Бахмуті: «Я їм усім кажу: «Чим швидше ви заберетеся, то збережете своє життя».

Нагадаємо, Сили оборони України провели кілька успішних контратак у Бахмуті, внаслідок чого на деяких ділянках фронту противник відступив.

Як зазначили в ISW, 72-а окрема мотострілецька бригада росії, частини якої були розгромлені під Бахмутом, раніше вже двічі зазнавала нищівних поразок у Харківській та Херсонській областях.

Раніше президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не відмовиться від оборони міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: