Підрозділи російської армії, які втекли з-під Бахмута, вже двічі були розгромлені – ISW

Читать на русском
72-га окрема мотострілецька бригада рф раніше вже двічі зазнавала нищівних поразок на Харківщині і Херсонщині.

72-га окрема мотострілецька бригада рф, частини якої були розгромлені під Бахмутом, раніше вже двічі зазнавала нищівних поразок на Харківщині і Херсонщині.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Проблеми з боєздатністю російських військових, які посилюються через постійні атаки в районі Бахмута, ймовірно, значно обмежують здатність російських сил у цьому районі оборонятися від локальних українських контратак. 72-га окрема мотострілецька бригада рф сама по собі є символом багатьох проблем, з якими постійно стикаються російські військові», – говориться у повідомленні.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

У звіті наголошується, що ця 72-а російська бригада, яка формувалася переважно з добровольців минулого серпня в Оренбурзькій області у складі 3-го армійського корпусу, восени 2022 року сильно постраждала в Харківській області під час контрнаступу ЗСУ.

Українські медіа припускали, що після контрнаступу на Харківщині вцілілі елементи 72-ї окремої мотострілецької бригади, ймовірно, були передислоковані до Миколаївської області, де зазнали втрат під час контрнаступу ЗСУ на півдні України в жовтні 2022 року.

В ISW припускають, що деякі частини 72-ї бригади рф нещодавно були перекинуті в район Бахмута.

«Залучення російським військовим командуванням на Бахмутському напрямку елементів формування, яке зазнало двох поразок поспіль, разом з уже виснаженими елементами ПВК «Вагнера», ймовірно, надає українським військам можливості, які вони можуть використати при обмежених контратаках», – наголошують аналітики ISW.

Нагадаємо, Сирський розповів про успіхи ЗСУ у Бахмуті.

Також повідомлялося, що в Бахмуті солдат росії здався в полон українському дрону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: