Генерал Міллі назвав кількість «вагнерівців», що воюють у Бахмуті

Читать на русском
Битва за Бахмут перетворилася для росіян на бійню, констатував американський генерал Марк Міллі.
thehill.com

У Бахмуті воюють близько шести тисяч найманців російської приватної військової компанії «Вагнер».

Таку цифру назвав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє CNN.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Вони ведуть бойові дії зараз переважно в Бахмуті. Це, ймовірно, 6 тисяч або близько того справжніх найманців і, можливо, ще 20 або 30 тисяч рекрутів, яких вони набирають, багато з яких вийшли з в'язниць», – сказав Міллі, виступаючи на засіданні комітету Палати представників збройних сил.

Він наголосив, що найманці зазнають величезних втрат у районі Бахмута. Битва за це місто, сказав Міллі, перетворилася для росіян на «бійню».

«Українці проводять дуже ефективну оборону, яка, як виявилося, дуже дорого коштує росіянам. Приблизно за останні 20-21 день росіяни не досягли жодного прогресу в Бахмуті та навколо нього. Тож для росіян це бійня», – сказав генерал, додавши, що українці дуже добре воюють.

Нагадаємо, засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звертався за допомогою до міністра оборони росії через наміри ЗСУ розпочати контрнаступ.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів про наслідки поразки України у Бахмуті.

Днями у Східному угрупуванні військ констатували зміну ситуації на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: