У районі Бахмуту зменшилася кількість боїв: у ЗСУ розповіли, про що це може свідчити

Читать на русском
Українські військові фіксують зміну ситуації на Бахмутському напрямку, але представник ЗСУ не став пов'язувати це зі згасанням наступу окупантів.
Фото: Reuters

Українські військові фіксують зміну ситуації на Бахмутському напрямку – за останні три дні в районі міста зменшилася кількість бойових зіткнень.

Такими даними в ефірі телемарафону поділився речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Череватий не став пов'язувати це зі згасанням наступу окупантів. Він припустив, що такі дії можуть свідчити про масштабне перегрупування військ рф.

«Останні три дні ми бачимо, що кількість бойових зіткнень дещо зменшилася. Але я думаю, тут потрібен серйозніший аналіз. Це може вказувати на перегрупування військ. Думаю, наступні дні покажуть, із чим це пов'язано», – заявив речник.

Череватий додав, що Бахмут, незважаючи на зменшення кількості боїв, все одно залишається одним із найгарячіших напрямків фронту. За добу росіяни завдали по місту понад 70 артилерійських ударів.

Нагадаємо, українським військовим вдалося стабілізувати ситуацію в районі Бахмута, незважаючи на те, що бої продовжуються. Воїни ЗСУ не дали загарбникам прорвати оборону на жодній ділянці фронту.

Раніше в Інституті вивчення війни заявили, що наступ росіян в Україні наближається до кульмінації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: