ПВК «Вагнер» планує набрати близько 30 тис. нових найманців до травня

Читать на русском
Євген Пригожин планує набрати до ПВК Вагнер близько 30 тисяч нових найманців до середини травня.
Getty Image

Пригожин планує набрати до ПВК «Вагнер» близько 30 тисяч нових найманців до середини травня.

Про це пише Reuters.

За словами Пригожина, рекрутингові центри ПВК «Вагнер», які відкрилися минулого тижня у 42 містах росії, набирають у середньому 500-800 осіб на день.

Він стверджує, що вербування йде краще, ніж він очікувалось, і що добровольці перебувають у кращій фізичній формі, ніж ув'язнені, яких набирали раніше. Тому до середини травня найманці планують збільшити кількість бійців у підрозділах приблизно на 30 тисяч осіб.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

У січні Сполучені Штати заявили, що «Вагнер» мав близько 50 тисяч бойовиків в Україні, в тому числі 40 тисяч засуджених, яких Пригожин завербував з російських в'язниць. Проте найманці зазнали тяжких втрат під час спроб захопити Бахмут. Близько 30 тисяч військових приватної компанії дезертували, були вбиті чи поранені.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що у ході боїв за Бахмут на Донеччині росія може втратити елітні підрозділи приватної військової компанії «Вагнер».

Раніше Євген Пригожин заявив, що його війська «Вагнера» скоротяться, коли завершиться битва за українське місто Бахмут. Нині він маневрує на внутрішньому фронті на користь російського диктатора путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: