ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію у районі Бахмута – Череватий

Читать на русском
Протягом останніх двох днів на Бахмутському напрямку загарбники 18 разів намагалися штурмувати позиції українських захисників.
фото: dw.com

Українським військовим вдалося стабілізувати ситуацію у районі Бахмута, попри те, що бої тривають. Бійці ЗСУ не дали загарбникам ніде прорвати оборону на сході.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Ми не дали ворогу ніде прорвати систему нашої оборони, не дали йому досягнути значного успіху в стратегічній наступальній операції, не дали її розвинути, тому можна погодитися із цим твердженням», - зазначив представник ЗСУ.

Він також згадав слова Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який 24 березня заявив, що складну ситуацію на Бахмутському напрямку вдається стабілізувати.

«Ми контролюємо противника, розуміємо напрямки його дій, розуміємо його задум. Знаємо свої сили та засоби, на які розраховуємо. Знаємо, що нам їх вистачить для того, що втримати лінії фронту», - розповів Череватий.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ також поінформував, що протягом останніх двох днів на Бахмутському напрямку загарбники 18 разів намагалися штурмувати позиції українських захисників, а до того кількість штурмів коливалася від 35-ти до 50-ти.

«Проте це потребує детальної верифікації та аналізу. Можливо, у ворога йде якась рекогносцировка, маневри резервами», - зауважив він.

Згідно з його словами, за добу наші захисники на Бахмутському напрямку знищили танк, декілька одиниць артилерії, два безпілотники, ротний командно-спостережний пункт та 10 польових складів боєкомплектів.

Раніше у британській розвідці заявили, що наступ росіян під Бахмутом Донецької області, найімовірніше, зупинено українськими захисниками.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що штурм Бахмута продовжується, а серед поранених окупантів зросла смертність.

Також прикордонники показали, як сьогодні виглядає Бахмут на Донеччині.

Крім того, стало відомо, що в Бахмуті та околицях залишаються близько 10 тисяч цивільних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: