Штурм Бахмута: українські військові відбили 28 атак окупантів

Читать на русском
У Генштабі зазначили, що в епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.
Getty Images

Російські війська продовжують штурмувати Бахмут – минулої доби українські військові відбили 28 атак противника.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Крім Бахмутського напряму, окупанти зосередилися на веденні наступальних дій на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – загалом було відбито понад 60 атак. У Генштабі зазначили, що в епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних і 25 авіаційних ударів, здійснив 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки та Виїмки.

На Бахмутському напрямку ворог штурмував Бахмут, вів невдалі наступальні дії в районі Оріхово-Василівки.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Північне, Первомайське, Мар'їнка Донецької області – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, також було знищено російський бомбардувальник Су-24М. Українські ракетники та артилеристи, в той же час, вразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, станцію радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та 2 склади паливно-мастильних матеріалів ворога.

Нагадаємо, за оцінкою аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська зараз займають приблизно 65% території Бахмуту.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів про наслідки поразки України у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: