Пригожин може згорнути операції своїх найманців в Україні та перекинути їх до Африки – Bloomberg

Читать на русском
Засновник Вагнера Пригожин через складнощі на війні проти України може повернутися до активних операцій в Африці.
thesun.ie

Засновник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин може згорнути операції своїх найманців в Україні після того, як російське військове командування скоротило їм постачання боєприпасів та заборонило вербувати ув'язнених. Натомість Пригожин може знову зосередити свою діяльність в Африці.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі із питанням.

Російські силовики і політичний істеблішмент розглядають Пригожина як загрозу режиму путіна, тому йому обмежують ресурси. Незважаючи на місяці спроб та величезні втрати найманці «Вагнера» досі не захопили свою головну ціль – Бахмут.

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

«Пригожин усім заважає. Його єдиний захист зараз — його особисті стосунки з путіним, який все ще вважає його в певному сенсі корисним», – зазначила російська політологиня Тетяна Станова.

Після кількох тижнів публічних скарг на те, що найманцям не постачають снаряди та інші предмети постачання, Пригожин визнав, що після завершення битви за Бахмут ПВК доведеться «перезавантажити».

Поки що немає ознак того, що Пригожин передислокує свою армію до Африки, але співрозмовники агентства кажуть, що операції на континенті, ймовірно, в майбутньому привернуть більше його уваги, оскільки ситуація в Україні «стала складнішою для його сил».

В опублікованому в понеділок оголошенні про набір до ПВК запрошують бойовиків на 6 місяців в Україну та на 9-14 місяців в Африці із зазначенням, що тих, хто хоче служити в африканських країнах, буде відправлено до резерву.

ЗМІ писали, що Пригожин має певні інтереси в Африці, зокрема, видобуток золота та алмазів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пригожин планує набрати до ПВК «Вагнер» близько 30 тисяч нових найманців до середини травня.

Пригожин також звертався за допомогою до Сергія Шойгу через наміри ЗСУ розпочати контрнаступ.

Раніше його відключили від спеціального зв'язку з російськими органами влади, щоб він не міг просити забезпечити найманців снарядами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: