В ISW вважають, що дві третини Бахмута захоплено

Читать на русском
За останній тиждень російські війська просунулися ще на п'ять відсотків території Бахмута і тепер займають приблизно 65 відсотків міста, вважають у ISW.
Фото: Новинарня

За оцінкою аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська за останній тиждень просунулися в Бахмуті і тепер займають приблизно 65% території міста.

Про це йдеться у останньому звіті ISW.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Раніше російські блогери заявили, що найманці ПВК «Вагнер» захопили промисловий комплекс АЗОМ на півночі Бахмуту. Аналітики пишуть, що ці твердження узгоджуються із візуальними свідченнями російської присутності у комплексі.

Крім того, з посиланням на російські джерела та геолоковані відео ISW пише, що найманці просунулися до центру міста – до Палацу культури та центрального ринку.

«Вірогідно, «Вагнер» працює над зміцненням позицій у північному та центральному Бахмуті, щоб просунутися до центру міста та розширити зону свого контролю на західний Бахмут. За оцінками ISW, за останні сім днів російські війська просунулися ще на п'ять відсотків території Бахмуту і зараз займають приблизно 65 відсотків міста», – стверджується у звіті.

Нагадаємо, 26 березня у ЗСУ заявили, що ситуацію в районі Бахмута вдалося стабілізувати, хоча бої продовжуються.

Учора у Східному угрупованні військ констатували зміну ситуації на Бахмутському напрямку – за останні три дні в районі міста зменшилася кількість зіткнень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: