«Почнеться тиск»: президент розповів про наслідки поразки України у Бахмуті

Читать на русском
Зеленський вважає, що у разі поразки України в Бахмуті, путін продасть свою перемогу Заходу, російському суспільству, Китаю, Ірану.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський вважає, що якщо Україна програє затяжну битву в Бахмуті, росія почне заручатися міжнародною підтримкою угоди, яка вимагатиме «неприйнятних компромісів».

Глава держави сказав про це в інтерв'ю Associated Press.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

За його словами, якщо Бахмут паде, то путін «продасть цю перемогу Заходу, суспільству, Китаю, Ірану».

Поразка у будь-якому місці на даному етапі війни, продовжив Зеленський, може поставити під загрозу імпульс України: «Війна — це пиріг, який складається зі шматочків перемог. Маленькі перемоги, маленькі кроки».

Зеленський також вважає, що у разі поразки в Бахмуті тиск буде не лише з боку міжнародної спільноти, а й усередині країни. «Наше суспільство відчуватиме втому. Наше суспільство підштовхуватиме мене до компромісу», – заявив президент.

Нагадаємо, 14 березня члени Ставки Верховного Головнокомандувача, зібраної президентом Володимиром Зеленським, ухвалили рішення продовжувати оборону Бахмута.

Раніше Зеленський назвав дві причини, чому ЗСУ мають утримати Бахмут.

Водночас, за оцінкою аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська зараз займають приблизно 65% території міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: