Польський прем'єр назвав ймовірні терміни прийняття 11-го пакету санкцій ЄС проти рф

Читать на русском
Моравецький визнав, що у Брюсселя є менше бажання щодо чергових санкцій проти рф через так звану втому матеріалу.
фото: REUTERS

Європейський союз може запровадити наступний (одинадцятий) пакет санкцій проти росії вже протягом квітня-травня 2023 року.

Про це прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомляє в інтерв’ю RMF FM.

Польський політик наголосив на важливості запровадження нових санкцій проти росії. Водночас не менш важливим є й ущільнення обмежень, які були прийняті раніше.

Згідно зі словами прем'єра, Польща, зі свого боку, намагається вказувати Єврокомісії на прогалини в санкціях, якими користується росія й водночас займає місце серед країн, які режисують нові обмеження проти ворога.

ЗМІ назвали країни, які блокують санкції проти російської атомної енергетикиСанкції проти російської атомної енергетики блокують Франція, Угорщина та Болгарія, повідомляють ЗМІ.

Відповідаючи на запитання, коли буде прийнято 11-й пакет санкцій, прем’єр висловив сподівання, що «впродовж найближчих двох місяців». Моравецький визнав, що в Брюсселі є «менше бажання щодо чергових санкцій» через «втому матеріалу».

«Тому завданням Польщі є переконати європейських партнерів: те, що діється в Україні, є абсолютно неприпустимим, що ми живемо в ключовий історичний момент і повинні відповідним чином реагувати», - наголосив Моравецький.

При цьому, прем’єр висловив сподівання, що Єврокомісія серйозно підійде до питання щодо санкцій проти близько 150 російських пропагандистів, які ширять ненависть проти України. Також важливими є обмеження через викрадення росією українських дітей.

За його словами, фактор викрадення дітей може бути «каталізатором» для країн, які вагаються щодо необхідності запровадження обмеження.

«Це настільки брутальне явище, що ми повинні відреагувати як ЄС», - додав прем’єр.

Нагадаємо, Польща переконуватиме партнерів в ЄС у потребі спільної закупівлі боєприпасів для України за межами Євросоюзу.

Нещодавно в ЄС розповіли про складнощі конфіскації російських активів.

Ттакож напередодні Євросоюз продовжив персональні санкції для росії за агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: