До списку потрапив президент Сирії. Зеленський запровадив санкції проти понад 400 осіб

Читать на русском
У суботу, 18 березня, президент України Володимир Зеленський вів у дію рішення РНБО щодо застосування нових санкцій.
president.gov.ua

У суботу, 18 березня, президент України Володимир Зеленський вів у дію рішення РНБО щодо застосування нових санкцій.

Про це йдеться в указі президента.

Серед фізичних осіб, які потрапили до санаційного списку, є громадяни російської федерації, Ісламської Республіки Іран, Сирійської Арабської республіки, зокрема президент Сирії Башар Хафез аль-Асада, який нещодавно заявив про підтримку росії та прем’єр-міністр Сирії Хусейн Арнус.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Також застосовані санкції до 141 юридичної особи. Зокрема, обмеження накладаються на «Інститут морського приладобудування і робототехніки» та «Євпаторійський авіаційний ремонтний завод», що знаходяться в окупованому Криму.

Санкції діятимуть 10 років.

Нагадаємо, 13 березня рада Європейського Союзу продовжила ще на пів року дію обмежувальних заходів проти 1473 осіб та 205 організацій з росії.

Варто зазначити, що під час майбутньої зустрічі з російським диктатором володимиром путіним лідер КНР Сі Цзіньпін хоче обговорити способи ухилення від міжнародних санкцій, що запроваджені через війну в Україні.

Раніше також писали, що росії вдається обходити санкції Європейського Союзу та «Великої сімки», щоб забезпечити постачання електроніки для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: