Туреччина призупинила транзит підсанкційних товарів до рф – ЗМІ

Читать на русском
Туреччина цього місяця призупинила транзит до росії товарів, що підпадають під санкції Заходу.
atorus.ru

Туреччина цього місяця призупинила транзит до росії товарів, що підпадають під санкції Заходу.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що уряд Туреччини передав компаніям список заборонених іноземних товарів і доручив їм не переправляти їх до росії з 1 березня.

«Анкара дала Європейській комісії усні запевнення у тому, що з 1 березня товари не переправлятимуться на територію росії, якщо на них поширюються санкції та експортний контроль ЄС, США чи Великої Британії», – зазначив виданню офіційний представник Європейського союзу.

Варто відзначити, що країни Заходу запровадили рекордні санкції проти Москви, проте канали постачання з Туреччини та інших світових торгових центрів залишилися для росії відкритими. Це спонукало Вашингтон попередити про експорт хімікатів, мікрочіпів та інших продуктів, які можуть бути використані окупантами у військових цілях.

У виданні додають, що через нові обмеження Туреччини, російські імпортери тепер шукають постачальників у Казахстані та інших країнах.

Раніше повідомляли, що країни, в яких спостерігається сплеск імпорту з ЄС передових технологій та інших товарів, закличуть посилити торговельний контроль, щоб ці товари не потрапляли до росії.

Перед цим стало відомо, що росії вдається обходити санкції Європейського Союзу та «Великої сімки», щоб забезпечити постачання електроніки для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: