Макрон та Орбан зустрілися в Парижі: обговорювали Україну та санкції проти рф

Читать на русском
Головними стали теми агресії росії проти України та єдності європейських країн у їх підтримці України, зокрема шляхом жорсткого застосування санкцій проти рф.

Президент Франції Еммануель Макрон провів зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який напередодні прибув до Парижа.

У ході переговорів сторони обговорили широку низку питань, повідомили у пресслужбі Єлисейського палацу.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Головними стали теми агресії росії проти України та єдності європейських країн у їх підтримці України, зокрема шляхом жорсткого застосування санкцій проти рф.

Також сторони обговорили питання вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, голосування за яке має відбутися в угорському парламенті найближчими тижнями.

Крім того, Макрон та Орбан поговорили про можливість співробітництва двох країн у сфері оборони та енергетики.

Варто нагадати, що Угорщина займає неоднозначну позицію щодо вторгнення рф в Україну. Вона продовжує вести торговельну діяльність із країною окупантом і часто блокує ініціативи ЄС щодо підтримки України.

А сам Орбан часто відзначається гучними антиукраїнськими заявами. Так, у січні він назвав Україну «нічийною» та порівняв з Афганістаном.

Водночас нещодавно Орбан заявив, що його країна, можливо, перегляне свої відносини з російською федерацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: