Молдова готує санкції проти осіб, причетних до вторгнення рф в Україну

Читать на русском
За словами міністра закордонних справ, відповідне рішення вже ухвалено, проте владі потрібно кілька тижнів, щоб завершити всі юридичні кроки.
Фото: nokta.md

Уряд Молдови планує запровадити санкції проти 25 фізичних осіб, причетних до війни росії проти України.

Про це розповів міністр закордонних справ Ніку Попеску, його слова наводить видання Europa Libera.

Парламент Молдови ухвалив декларацію із засудженням агресії росії проти УкраїниПарламентарі закликали негайно припинити бойові дії проти України, а також підтримали створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів росії.

За словами міністра, відповідне рішення вже ухвалено, проте владі буде потрібно кілька тижнів, щоб завершити «всі юридичні кроки».

«Йдеться переважно про заборону на в'їзд до Молдови, блокування банківських рахунків або активів тих осіб, які так чи інакше причетні до агресії проти України», - заявив Попеску.

Він не розповів, хто саме увійде до списку санкцій. Відомо лише, що обмежувальні заходи буде запроваджено проти 25 осіб і що «близько половини» є громадянами країни-окупанта.

Попеску додав, що в майбутньому Молдова має намір приєднатися до інших пакетів санкцій, запроваджених західними партнерами та країнами ЄС.

Нещодавно голова поліції Молдови Віорел Чернеуцяну заявив, що рф причетна до організації масових протестів у Кишиневі проти влади.

Раніше ЗМІ оприлюднили стратегію кремля щодо взяття Молдови під свій контроль. До 2025 року адміністрація президента рф планувала сформувати серед еліти Молдови проросійські настрої. А також перешкоджати «румунізації» Молдови та забезпечити збереження в країні освіти російською мовою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: