США ввели нові санкції проти Білорусі: до списку потрапили держкомпанії та літак Лукашенка

Читать на русском
Зокрема, обмеження були введені проти дев'яти членів Центрального виборчого комітету країни, а також проти Білоруського автомобільного заводу та Мінського автомобільного заводу.
Фото: Associated Press

Міністерство фінансів США повідомило про розширення санкцій щодо білоруських юридичних та фізичних осіб.

Відповідна заява з'явилася на сайті Мінфіну Сполучених Штатів у п'ятницю, 24 березня.

До списку санкцій потрапили чиновники, державні компанії та структури Білорусі.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

Зокрема, обмеження були введені проти дев'яти членів Центрального виборчого комітету країни, а також проти Білоруського автомобільного заводу (БЕЛАЗ) та Мінського автомобільного заводу (МАЗ).

«Авторитарний режим Лукашенка покладається на державні підприємства та ключових чиновників, щоб отримувати значні доходи та продовжувати здійснювати репресивні дії проти білоруського народу», – повідомив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Крім того, санкції були введені проти літака Boeing-737, який належить уряду Білорусі і використовується як офіційний лайнер Олександра Лукашенка.

«Лукашенко має ексклюзивний доступ до літака EW-001PA та інших розкішних літаків та використовує їх для особистих поїздок. Крім того, він використав EW-001PA зі своєю сім'єю та іншими членами своєї обстановки для міжнародних поїздок», – пояснили у Мінфіні.

Нагадаємо, нещодавно Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти Лукашенка та його оточення за причетність Білорусі до війни в Україні та допомогу росії.

Раніше в МЗС спростували інформацію про «прохання» України не включати Білорусь до пакетів санкцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: