Рф втратила в Україні 15 «непереможних» танків, їх виробництво ускладнюють санкції – Генштаб

Читать на русском
Росія втратила на війні в Україні як мінімум 15 танків Т-90М, які окупанти називають непереможним.
Фото: Комсомольська правда

Росія втратила на війні в Україні 15 танків Т-90М «Прорив», які окупанти називають «непереможним». При цьому зараз серійне виробництво цих танків у рф неможливе.

Про це заявив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ старший лейтенант Андрій Рудик на брифінгу у Military Media Center у четвер, 16 березня.

Російські танки: які бойові машини росія використовує проти УкраїниПро те, які танки росія використовує у війні проти України, в чому їхні плюси та мінуси – в матеріалі Слово і діло

«Санкції перетворили виробництво Т-90М із серійного на поштучне. За даними відкритих джерел, рф мала на озброєнні лише 100 одиниць такої техніки напередодні широкомасштабної агресії проти України», – розповів він.

За словами спікера, без іноземних комплектуючих цей танк неможливо не тільки серійно виробляти, а й він стає погіршеною версією радянського Т-72Б.

«Міфи про так звану непереможність та досконалість Т-90М та самодостатність високотехнологічності російського танкобудування розбилася про незламність ЗСУ. На сьогоднішній день ВС росії втратили в Україні 15 одиниць Т-90М, і це мова лише про випадки, які були зафіксовані на фото або відео», – зазначив Рудик.

За його словами, насправді окупанти втратили набагато більше одиниць цієї техніки. При цьому рф продовжує шукати варіанти обходу санкцій для нових і ремонту старих одиниць Т-90М.

БРИФІНГ НА ТЕМУ "ТАНК Т-90М - ПРОВАЛ ЗАМІСТЬ "ПРОРИВУ""Військове телебачення України

Нагадаємо, ЗСУ за добу знищили 1040 окупантів, 12 танків, 11 бойових броньованих машин, 11 артилерійських систем, РСЗВ, 3 засоби ППО, літак, 13 безпілотників, 17 одиниць автомобільної техніки.

Російський Су-24 напередодні збили у районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: