Україна накладе санкції на румунську сенаторку через пропозицію анексувати південні області – МЗС

Читать на русском
МЗС хоче накласти санкції на сенаторку Румунії. Причиною стала пропозиція Діани Шошоаке приєднати до Румунії південний регіон України.
twitter.com

Сенаторка парламенту Румунії Діана Шошоаке пропонує приєднати до країни частину південного регіону України. У відповідь МЗС України пропонує накласти на Шошоаке санкції.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Подаючи відповідний законопроєкт Діана Шошоаке пояснила, що таким чином намагається «відновити культурну ідентичність румунського населення». В МЗС України відразу ж відреагували на цю заяву.

«Класичний приклад із методички російського реваншизму. Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, щоб підважити дух добросусідства між Україною та Румунією», - зазначив Олег Ніколенко.

В МЗС України зазначили, що ініціюють накладення санкцій на Діану Шошоаке як особу, яка створює загрозу національній безпеці. Наразі це питання на опрацюванні.

Нагадаємо, в Єврокомісії готують новий пакет санкцій проти росії. Відповідну інформацію оприлюднила президентка Урсула фон дер Ляєн.

Також повідомлялося, що Молдова готує санкції проти осіб, причетних до вторгнення росії в Україну. За словами міністра, відповідне рішення вже ухвалено, проте владі буде потрібно кілька тижнів, щоб завершити «всі юридичні кроки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: