США почали депортувати втікачів від мобілізації назад до рф – ЗМІ

Читать на русском
Молодий росіянин, який приїхав до США, рятуючись від спроб російського диктатора путіна мобілізувати громадян на війну в Україні, був несподівано депортований зі США назад до росії.
Ілюстративне фотоGetty Images

Сполучені Штати відновили процеси депортації до росії. Нещодавно було депортовано росіянина, який шукав притулку у Штатах, бо боявся мобілізації у рф.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Згідно з інформацією ЗМІ, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну США призупинили депортації до рф.

Однак минулих вихідних молодий росіянин, який приїхав до США, рятуючись від спроб російського диктатора путіна мобілізувати громадян на війну в Україні, був несподівано депортований зі США назад до росії.

Росія готується до ширшого призову до армії для війни з Україною – британська розвідкаУ росії готуються до ширшого призову на військову службу, щоб мати більше підготовлених резервістів та змусити вступити до лав армії тих, хто зараз уникає її завдяки вищій освіті.

При цьому, імміграційна та митна служба США заявила цього тижня, що здійснює висилку в країни, в тому числі в росію, відповідно до керівних принципів висилки з США.

Коли саме відновилися депортації до росії, невідомо. Білий дім не відповів на запит видання про коментар.

Водночас, адвокатка з Техасу Дженніфер Скарборо повідомила виданню, що серед її клієнтів четверо росіян, які попросили притулку в США через страх бути мобілізованими в рф.

Співробітники імміграційної служби повідомили їй, що одного з її клієнтів депортували на вихідних. Вона не сумнівається, що його вивезли до росії.

Двоє інших клієнтів Скарборо мають наказ про примусове видворення й можуть бути депортованими до росії в будь-який момент, сказала вона.

Згідно зі словами адвокатки, співробітники імміграційної служби вирішили, що страх перед призовом до армії не відповідає критеріям визначення «достовірного страху», і кожен з них подав апеляцію до імміграційного судді, який погодився з тим, що вони не відповідають критеріям.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці припускали, що в росії готуються до проведення чергової хвилі мобілізації. У ГУР заявляли, що шляхом кількох хвиль мобілізації рф спробує зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

Проте аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що кремль навряд чи планує масштабну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: