Росія готується до ширшого призову до армії для війни з Україною – британська розвідка

Читать на русском
У росії готуються до ширшого призову на військову службу, щоб мати більше підготовлених резервістів та змусити вступити до лав армії тих, хто зараз уникає її завдяки вищій освіті.
dymka.com.ua

У росії готуються до ширшого призову на військову службу, щоб мати більше підготовлених резервістів та змусити вступити до лав армії тих, хто зараз уникає її завдяки вищій освіті.

Про це повідомляє британська розвідка.

Зазначимо, що 13 березня до держдуми російської федерації внесли законопроєкт про зміну віку для призову на військову службу чоловіків до 21-30 років, тоді як сьогодні цей вік становить 18-27 років. Закон може бути ухвалений вже незабаром і набуде чинності у січні 2024 року.

Варто зазначити, що росія поводить призов двічі на рік. Хоч принаймні офіційно призовників не залучають до бойових дій в Україні та розвідники вважають, щонайменш кілька сотень з них, схоже, під тиском підписали контракт.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

Плани на зміну призовного віку пов’язують із тим, що зараз чимало чоловіків віком 18-21 року уникають армії на підставі того, що є студентами вищих навчальних закладів.

«Дуже ймовірно, що влада змінює вікові рамки, щоб збільшити кількість військових, оскільки студенти таким чином змушені будуть пройти службу. Навіть якщо росія продовжить утримуватися від залучення строковиків у війні, ці додаткові призовники вивільнять більше професійних військових для участі у бойових діях», – додають у розвідці.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці припускали, що в росії готуються до проведення чергової хвилі мобілізації. У ГУР заявляли, що шляхом кількох хвиль мобілізації рф спробує зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

Проте аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що кремль навряд чи планує масштабну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: