СБУ викрила три схеми ухилення від мобілізації, серед затриманих – чиновник Міноборони

Читать на русском
Під час слідчо-оперативних дій співробітники відомства повідомили про підозру п'ятьом фігурантам, у тому числі заступнику начальника одного з управлінь Міністерства оборони.
Фото: СБУ

За остінній час правоохоронцям вдалося ліквідувати три схеми ухилення від мобілізації – у Києві, а також у Львівській та Закарпатській областях.

Про це у четвер, 16 березня, повідомила пресслужба СБУ.

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили вшосте: терміниВерховна рада знову продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації. Це вже шосте продовження від початку вторгнення росії.

Там зазначили, що під час слідчо-оперативних дій співробітники відомства повідомили про підозру п'ятьом фігурантам, у тому числі чиновнику Міністерства оборони.

За даними слідства, за гроші вони пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі країни. Вартість таких «послуг» становила 9 тисяч доларів.

Так, у Києві співробітники СБУ та ДБР затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України, який займався незаконним оформленням документів для зняття громадян з обліку. У «схемі» також брали участь представники військкоматів.

«Для реалізації злочинного механізму він використав свої зв'язки у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки у кількох регіонах», – повідомили у СБУ.

На Закарпатті було викрито двох жителів Берегівського району, які планували перевозити військовозобов'язаних «поза встановленими пунктами пропуску» на власних авто.

А у Львівській області СБУ нейтралізувала діяльність трьох громадян, які пропонували ухилистам перетнути кордон як водії міжнародних перевезень.

«Наразі триває розслідування щодо притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності», – повідомили в пресслужбі відомства.

Нагадаємо, на початку лютого на Закарпатті затримали чоловіка, який незаконно за допомогою надувного матраца переправляв ухилістів до Угорщини.

Раніше в Міноборони заявили, що росія хоче зірвати мобілізацію і дискредитувати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: