Після мобілізації росія втратила в Україні більше військових, ніж до неї – ЗМІ

Читать на русском
Втрати росії на війні після оголошення мобілізації зросли майже вдвічі порівняно з лютим-вереснем 2022 року.

Після оголошення мобілізації 21 вересня росія могла втратити на війні проти України вдвічі більше військових, ніж між лютим та вереснем 2022 року.

Про це пише російське видання «Агентство», журналісти якого проаналізували кілька оцінок масштабів втрат рф.

Усі дані, заявляють в «Агентстві», показують, що кількість убитих після мобілізації значно зросла.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

Так, за оцінкою видань «Медіазона» та ВВС, на день оголошення мобілізації у списку загиблих (враховуються лише підтверджені поіменно загиблі) було 6,6 тисячі осіб, а з вересня до 17 березня туди додалося ще близько 10,8 тисячі прізвищ.

У вересні 2022-го британська розвідка заявляла, що втрати росії в Україні становлять 80 тисяч осіб, включаючи близько 25 тисяч убитих. До середини лютого оцінка Британії зросла до 40-60 тисяч осіб, а за підрахунками американського Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS) кількість загиблих може становити 60-70 тисяч осіб. Західні чиновники та CSIS оцінювали сумарні втрати росії (включаючи поранених) на лютий у 200-250 тисяч осіб.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, втрати росії на сьогоднішній день становлять 163 тисячі 320 військовослужбовців.

В американському Центрі стратегічних та міжнародних досліджень констатували, що втрати рф за рік повномасштабної війни перевищують її сумарні втрати у всіх збройних конфліктах, у яких брали участь радянська та російська армії з 1945 року.

У британській розвідці оцінювали втрати російської армії та ПВК «Вагнер» у 175-200 тисяч убитих та поранених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: