Путін найближчим часом може мобілізувати ще сотні тисяч росіян – NYT

Читать на русском
В американській розвідці вважають, що путін найближчим часом може мобілізувати на війну проти України ще сотні тисяч росіян.
TASS/dpa

Володимир путін може незабаром мобілізувати ще сотні тисяч росіян на війну проти України, додавши їх до призваних восени 300 тисяч.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на представників американської розвідки.

Видання нагадує, що путін сьогодні виступить із промовою перед федеральними зборами. Журналісти припускають, що у виступі президент рф доводитиме, що він не лише «рятує Україну від нацизму», а й рятує росію від захоплення НАТО – ця заява безглузда для європейців, але стала «бойовим кличем» у Москві.

Самогубство по-російськи: як Путін далі збирається воювати з УкраїноюВолодимир Путін все далі втягує свій народ у м'ясорубку війну. Постачанням західної зброї в Україну він збирається протиставити наступ масами піхоти у стилі Першої світової війни.

Якщо згадати його минулорічні виступи, то путін майже напевно назве свою війну «битвою за відновлення історичних земель росії».

Неясно, чи вплинув візит президента США Джо Байдена до Києва на промову путіну, яка, очевидно, заготовлена задовго до цього несподіваного приїзду.

Експерти також вважають, що у виступі путіна будуть атаки на Захід, які базуються на твердженні про те, що США використовують Україну для ведення опосередкованої війни проти росії.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що шляхом кількох хвиль мобілізації росія намагатиметься зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

Представник ГУР Вадим Скібіцький заявив, що мобілізація в росії не матиме вирішального впливу на ситуацію на фронті.

На думку аналітиків ISW, у сьогоднішній промові путін навряд чи оголосить про заходи щодо подальшої ескалації війни проти України, нову хвилю мобілізації або про щось ще значне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: