Ворог атакує з п'яти напрямків, у бій кидають навіть мобілізованих тиловиків – Генштаб

Читать на русском
Протягом минулої доби противник завдав по території України 22 авіаційних удари, а також здійснив 29 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на сході України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 8 березня.

Основні сили окупанти кинули на Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Шахтарський напрямки. Крім того, росія продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, завдаючи ударів по цивільним об'єктам та будинкам мирного населення.

Протягом минулої доби противник завдав по території України 22 авіаційних удари, а також здійснив 29 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

Сили оборони України відповіли на це ударами по районах зосередження окупантів. Крім того, артилеристам та льотчикам вдалося вразити позицію зенітно-ракетного комплексу та командний пункт противника.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати. Штурм міста Бахмута не припиняється. Наші захисники відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута та Івановського. Ворожих обстрілів зазнали Залізнянське, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Озарянівка, Діліївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник продовжує спроби прориву оборони наших військ. Вів безуспішні наступальні дії на Гряниківку, Спірне та Білогорівку. Здійснив артилерійські обстріли низки населених пунктів. Серед них – Ольшана, Куп'янськ, Кислівка та Первомайське Харківської області; Стельмахівка, Невське та Краснопопівка – Луганська, а також Новоселівка, Колодязі, Діброва та Берестове Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Північне, Першотравневе, Невельське та Новомихайлівка Донецької області. Ворожі обстріли зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Олександропіль, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Карлівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії. Обстріляв понад 30 населених пунктів, розташованих неподалік лінії зіткнення.

У Генштабі зазначають, що серед мобілізованих росіян різко зростає незадоволеність діями керівного складу.

«Основною причиною невдоволення є збільшення кількості фактів використання як штурмовиків окупантів, які проходили попередню підготовку для проходження служби у лавах підрозділів забезпечення та не мають бойового досвіду. Це призводить до різкого збільшення кількості втрат, а «тиловики» не згодні йти на смерть», – повідомили в Генштабі.

Нагадаємо, втрати окупантів за останню добу склали 700 осіб, 4 танки, 9 бойових броньованих машин, 7 артилерійських систем, 3 безпілотники, 7 одиниць автомобільної техніки.

Раніше ЗМІ озвучили загальні втрати російської армії у боях під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: