Кремль навряд чи планує масштабну мобілізацію – в ISW пояснили, чому

Читать на русском
Намір підняти в росії призовний вік свідчать, що кремль не планує проводити повну мобілізацію в майбутньому.
Фото: Flickr

Внесення до державної думи росії законопроєкту про підвищення призовного віку говорить про те, що кремль не планує проводити повну мобілізацію в майбутньому.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Учора, 13 березня, у держдумі з'явився законопроєкт, який передбачає підвищення максимального віку призову з 27 до 30 років, а мінімального – з 18 до 21 року (поетапно збільшуватимуть на один рік у період з 2024 по 2026).

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

«Предбачене у законопроєкті негайне підвищення максимального віку, швидше за все, спрямоване на розширення вікового діапазону призову для задоволення певної частини безпосередніх потреб російських збройних сил в Україні, а потім на подальше скорочення загальних вимог призову на військову службу у російському суспільстві у наступні роки», – йдеться у звіті.

Підвищення мінімального призовного віку, на думку аналітиків, може свідчити, що кремль намагається захистити нове покоління росіян від демографічних та соціальних наслідків бойових дій в Україні, розподіляючи ці наслідки серед однієї групи громадян.

Крім того, скорочення призовного віку також може свідчити, що кремль не очікує, що війна в Україні триватиме довше трьох років.

У ISW також вважають, що такі заходи вказує на неприхильність кремля до перспективи проведення повної мобілізації.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці припускали, що в росії готуються до проведення чергової хвилі мобілізації.

У ГУР заявляли, що шляхом кількох хвиль мобілізації рф спробує зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: