Зведення Генштабу: у Бахмуті тривають позиційні бої, у Горлівці окупанти готують мобілізацію

Читать на русском
Росіяни мають намір провести чергову хвилю мобілізації в окупованій Горлівці – набрати близько 500 осіб для поповнення складу підрозділів.
Ілюстративне фото

Російські війська з метою вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей ведуть наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Зокрема, окупанти намагаються захопити Бахмут, там точаться позиційні бої.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

На п'яти напрямках українські військові відбили понад 90 атак противника.

Протягом доби противник завдав 40 авіаційних, 12 ракетних ударів і здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник зберігає військову присутність біля українського кордону, але формування наступальних угруповань не виявлено. При цьому ворог продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник зберігає свою військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрямки. Також протягом попередньої доби ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку ворог не залишає спроб захопити Бахмут, де продовжуються постійні позиційні бої. Українські військові також відбили атаки в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Новокалинове, Сєверне, Первомайське, Новомихайлівка, Побєда та Водяне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії.

Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, 3 удари по місцях розгортання ЗРК супротивника та 3 удари по інших важливих об'єктах окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження особового складу противника, 3 пункти управління підрозділами армії рф та розгорнуту позицію ППО противника.

У Генштабі також розповіли, що в окупованій Горлівці Донецької області росіяни збираються провести чергову хвилю мобілізації для поповнення складу підрозділів, що тимчасово виведені із зони ведення бойових дій у зв'язку із втратою боєздатності. Планується мобілізувати близько 500 осіб із категорій, які раніше отримали броню через обмежену або повну непридатність до військової служби.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. В результаті обговорення було ухвалено рішення продовжувати обороняти Бахмут.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оцінив значення оборони Бахмута для українських сил.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: