У росії готуються масово мобілізувати студентів – розвідка

Читать на русском
У розвідці вважають, що додаткову мобілізацію у росії проведуть до 1 квітня. Зокрема зараз готують умови для масової мобілізації студентів.
Ілюстративне фотоРИА Новости

У росії готуються до проведення чергової хвилі мобілізації. Зокрема зараз нарощують можливості забезпечення масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У путіна розповіли журналістам, як «правильно» висвітлювати війну та мобілізаціюПрокремлівські ЗМІ отримали методичку, в якій йдеться про те, як «правильно» висвітлювати часткову мобілізацію.

За інформацією ГУР, для цього в рф створюються «ділянки оповіщення», які допомагатимуть військкоматам вручати повістки студентам очної форми навчання.

«Зокрема, керівництвом новосибірського державного педагогічного університету, томського політехнічного університету, томського державного педагогічного університету видано документи, які зобов’язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість студентів і співробітників для роботи на «дільницях оповіщення». До цієї роботи планується залучати громадян, які офіційно не підлягають мобілізації. При цьому, в томському політехнічному університеті включення до складу «дільниць» відбувається без згоди або навіть попереднього інформування визначених студентів та співробітників», – розповіли у розвідці.

У ГУР додали, що, ймовірно, мобілізація буде проведена до 1 квітня – початку весняного призову на термінову службу.

Нагадаємо, в американській розвідці вважають, що путін може незабаром мобілізувати ще сотні тисяч росіян на війну проти України.

Раніше у кремлі розповіли, чому продовжує діяти путінський указ про мобілізацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: