Глава ВООЗ назвав можливі терміни завершення пандемії коронавірусу

Читать на русском
Глава ВООЗ вважає, що оголосити про завершення пандемії коронавірусу можна буде вже цього року. Світ, за його словами, зараз перебуває у кращому становищі, ніж будь-коли під час пандемії.
Фото: AFP

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус вважає, що оголосити про завершення пандемії коронавірусу можна буде вже в 2023 році.

Він сказав про це, виступаючи на церемонії вручення премії за внесок у охорону здоров'я, повідомляє ВООЗ.

Гебрейєсус нагадав, що 11 березня виповнилося три роки, як ВООЗ оголосила пандемію у зв'язку зі спалахом COVID-19. А 30 січня 2020-го було оголошено надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

На сьогоднішній день зареєстровано майже 7 мільйонів смертей від COVID-19, але голова організації зазначив, що справжня кількість смертей «набагато вище».

Однак наразі світ, за його словами, перебуваємо в кращому становищі, ніж коли-небудь під час пандемії. «Щотижнева кількість зареєстрованих смертей вперше нижча, ніж три роки тому, коли ми вперше використали слово пандемія. Поліпшення значне. Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 закінчився як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я, яка має міжнародне значення, і як пандемія», – заявив Гебрейєсус.

Пандемія, на його думку, дала три уроки. Перший – це важливість громадської охорони здоров'я. Другий урок полягає у важливості науки, а третій – у важливості співробітництва.

Нагадаємо, 30 січня ВООЗ вирішила офіційно продовжити статус пандемії коронавірусу як глобальної надзвичайної ситуації.

Директор ФБР вважає, що причиною виникнення COVID-19 став, швидше за все, «лабораторний інцидент» у китайському місті Ухань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: