Одна з країн Європи офіційно визнала завершення пандемії COVID-19

Читать на русском
Кампанія з вакцинації у Німеччині та Європі загалом стала вирішальним кроком у боротьбі з пандемією.
Слово і діло

У Німеччині офіційно визнали завершення пандемії COVID-19. При цьому спрогнозувано, що першу хвилю зимових захворювань мешканці країни мають пережити цілком впевнено.

Про це повідомляє німецьке видання Tagesspiegel.

Як зазначив керівник відділу вірусології берлінської клініки «Шаріте» Крістіан Дроссен в інтерв'ю виданню, він вважає, що пандемія COVID-19 уже добігла кінця.

«За моєю оцінкою, цієї зими ми переживаємо першу ендемічну хвилю коронавірусу. Це означає, що пандемія закінчилася», - вважає вірусолог, який входить до ради з питань коронавірусу при федеральному уряді Німеччини.

У МОЗ розповіли про ситуацію з COVID в УкраїніВ Україні продовжує знижуватися рівень захворюваності на коронавірус. За минулий тиждень виявили близько 17 тисяч випадків зараження.

Згідно з його думкою, по завершенні зими імунітет до COVID-19 у населення буде настільки поширеним і стійким, що вірус навряд чи зможе масово розповсюджуватись улітку.

Коментуючи ситуацію в Китаї, де наразі масово поширюється коронавірус після відмови від політики «нульової толерантності» до COVID-19, Дростен зазначив, що ключовою помилкою в Китаї було те, що не було обізнаності про вакцинацію серед населення, особливо серед людей похилого віку.

«Кампанія з вакцинації у Німеччині та Європі загалом стала вирішальним кроком у боротьбі з пандемією. Крім того, абсолютно виправданими є обмеження, що були запроваджені через поширення COVID-19», - запевнив Дростен.

Нагадаємо, що у Китаї продовжує стрімко зростати рівень захворюваності на COVID-19. Через це у лікарнях людям не вистачає місця.

У Китаї 20 грудня протягом дня заразилися коронавірусом 37 мільйонів людей.

Водночас, в Україні до 30 квітня 2023 року продовжили карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: