Пандемія коронавірусу: скільки ПЛР-тестів щомісяця роблять в Україні

Читать на русском

В Україні 2 лютого зробили рекордну кількість ПЛР-тестувань – понад 100 тисяч досліджень за день. Для порівняння, на початку пандемії коронавірусу, коли ПЛР-тести були в дефіциті, на добу робили до 10 тисяч. Саме тестування методом полімеразної ланцюгової реакції наразі є найточнішим способом діагностувати COVID-19. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки ПЛР-тестів зробили в країні з весни 2020 року.

У перші місяці пандемії коронавірусу офіційних даних про кількість зроблених в Україні ПЛР-тестів не публікували. Але, наприклад, лише наприкінці квітня 2020 року Міністерство охорони здоров'я поставило завдання збільшити кількість тестувань з 5 до 10 тисяч на добу.

Перший значущий рекорд за кількістю зроблених ПЛР-тестів був 22 травня – понад 10 тисяч досліджень за день.

У травні-серпні 2020 року в Україні робили щомісяця від 360 до 460 тисяч ПЛР-тестів. До 1 серпня їхня загальна кількість перевищила мільйон.

На початок 2021 року загальна кількість ПЛР-тестувань у країні становила 6 млн 257,9 тис. У січні-лютому робили 660-670 тисяч тестів, у березні-квітні їхня кількість зросла до 1,25-1,27 млн за місяць. Потім щомісячна кількість ПЛР-тестів знижувалася: травень – 751 тисяча, червень – 654 тисячі, липень – 534 тисячі.

З початком осені, а відповідно і нової хвилі коронавірусу, знову зросла кількість зроблених тестів. Наприклад, за жовтень було близько 1,6 млн.

На початок цього року загальна кількість ПЛР-тестів досягла 16,8 млн, на 1 лютого – 18,1 млн. Протягом січня було зроблено 1,3 млн ПЛР-тестів.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, якою була динаміка інфікованих, померлих та вакцинованих від коронавірусу у 2021 році.

Також «Слово і діло» писало, у яких країнах Європи скасовують чи послаблюють карантинні обмеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: