У світі близько 90% населення мають певний імунітет до COVID – ВООЗ

Читать на русском
У світі наразі близько 90 відсотків населення мають певний імунітет до коронавірусу. Та є можливість появи нового варіанту COVID.
Слово і діло

У світі наразі близько 90% населення мають певний імунітет до коронавірусу. Та є можливість появи нового варіанту COVID.

Про це повідомив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

Він зауважив, що за оцінками ВООЗ, принаймні 90% населення світу має певну форму імунітету до вірусу COVID чи то через попередню інфекцію, чи через вакцинацію. Та через зниження пильності, залишаються відчиненими двері для появи нового варіанту, який, ймовірно, пошириться і витіснить варіант «Омікрон», що зараз домінує.

«Вразливі місця в епіднагляді, тестуванні, секвенуванні та вакцинації продовжують створювати ідеальні умови для появи тривожного нового варіанту, який потенційно може спричинити значну смертність», – заявив гендиректор ВООЗ.

Наразі у світі зафіксовано 640 мільйонів інфікованих, 6,6 млн людей померли від ускладнень хвороби. Проте ці дані не є точними.

Нагадаємо, у жовтні в МОЗ повідомляли, що в Україні продовжує знижуватися рівень захворюваності на коронавірус. Проте новий спалах хвороби прогнозують уже в середині зими.

Українцям розповіли про особливості вакцинації від грипу та коронавірусної інфекції одночасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: