Що сталося з коронавірусом в Україні – пояснення лікаря-інфекціоніста

Читать на русском
На тлі війни коронавірус в Україні нікуди не зник, але він набув характеру сезонної інфекції, пояснив лікар-інфекціоніст.
Слово і діло

Коронавірус в Україні нікуди не зник через війну, але захворювання набуло сезонного характеру.

Про це в ефірі телемарафону розповів лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів із імунопрофілактики Федір Лапій.

«COVID-19 не зник, він є. Але він набув характеру сезонної інфекції. У попередні сезони ми бачили зростання (рівня захворюваності – ред.) восени, на початку весни, наприкінці зими. Звичайно, завдяки літу та відкритому простору COVID-19 знижується. Але це не означає, що він зник і залишив нас у спокої», – сказав Лапій.

Імунолог рекомендував усім дорослим та дітям старше 12 років по можливості зробити бустерну вакцинацію від коронавірусу.

«Якщо ви не отримали друге щеплення, незважаючи на те, скільки часу пройшло з першого щеплення. Або, не дивлячись скільки часу пройшло з другого щеплення, і ви не отримали бустерну дозу – пройдіть щеплення. Це важливо для всіх нас», – наголосив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів до кінця літа продовжив в Україні карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу.

Крім того, головний санітарний лікар Ігор Кузін вважає, що в Україні буде зареєстровано випадки мавпячої віспи, але епідеміологічного спалаху не очікується.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: