ВООЗ продовжила статус пандемії коронавірусу

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я продовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через коронавірус.
Shutterstock

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) 30 січня вирішила офіційно продовжити статус пандемії коронавірусу (COVID-19) як глобальної надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє видання AP.

Спалах COVID-19 у Китаї: поточна ситуація з коронавірусом та прогнози на майбутнєУ Китаї найбільший спалах коронавірусу у світі. Що до цього призвело і яка ситуація із захворюваністю – на інфографіці.

«Ми продовжуємо сподіватися, що наступного року світ перейде до нової фази, коли ми скоротимо госпіталізацію та смертність до найнижчого можливого рівня», - сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

Термін продовження статусу пандемії не вказується.

При цьому, виступаючи на відкритті щорічного засідання Виконавчої ради ВООЗ, він заявив, що «безперечно, зараз ми перебуваємо в кращій ситуації», ніж рік тому — коли високотрансмісивний варіант Омікрон був на своєму піку.

Однак Гебреїсус попередив, що за останні вісім тижнів щонайменше 170 000 людей померли в усьому світі через коронавірус.

Глава ВООЗ закликав до повної вакцинації груп ризику, збільшення тестування та раннього використання противірусних препаратів, розширення лабораторних мереж та боротьби з «дезінформацією» про пандемію.

Нагадаємо, в Україні в одній із областей виявили штам коронавірусу «Кракен».

Санлікар розповів, що буде далі в Україні із карантинними обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: