У Празі під час проросійського мітингу намагалися здерти з музею прапор України

Читать на русском
Протестуючі виражали незадоволеність високим рівнем інфляції, а також вимагали припинити підтримку України.
ceskatelevize

В суботу, 11 березня, у чеській столиці на Вацлавській площі відбувся антиурядовий мітинг, після якого частина протестувальників вирушила до будівлі Національного музею, вимагаючи прибрати український прапор.

Про це повідомляє Сeska Televize.

У суботу вдень кілька тисяч людей зібралися на антиурядову демонстрацію «Чехія проти бідності», яку скликала партія «Право на гідність» (PRO). Демонстрація розпочалася о 14:00 і тривала три години.

Як відомо, протестуючі виражали незадоволеність високим рівнем інфляції, а також вимагали припинити підтримку України. Голова партії PRO Йіндржих Райхл заявив, що країні потрібен уряд «який буде в першу чергу турбуватись про чеських громадян».

Обраний президент Чехії вважає, що Україна заслуговує на членство в НАТОПетро Павел вважає, що після закінчення війни Україна має стати членом НАТО. Він також виступив за продовження військової допомоги Україні та вважає, що закінчення війни повністю в руках росії.

Зазначається, що під час антиурядового мітингу, на якому активісти вимагали відставки прем’єр-міністра Петра Фіали, проросійська частина протестуючих направилась до Національного музею і намагались потрапити туди, щоб зірвати український прапор.

За словами прессекретаря поліції Віолети Сіршістової, кілька десятків людей намагалися потрапити до музею.

Поліція завадила цьому і затримала 18 людей. Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан засудив агресивні дії протестуючих.

«Ми затримали 18 осіб на місці за непокору заклику правоохоронців», - повідомила поліція в Твіттері. Двоє поліцейських були доставлені в лікарню з пораненнями.

Нагадаємо, що військова допомога Україні з боку уряду Чехії з початку повномасштабного російського вторгнення вже становить 422 мільйони євро, а чеська оборонна промисловість відправила озброєння ще на 1,27 мільярда євро.

Варто зазначити, що новий лідер Чехії підтримує необмежену військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: