У Перу під час масштабних антиурядових протестів постраждали понад пів сотні людей

Читать на русском
У Перу у зіткненнях мітингувальників із поліцейськими під час масштабних антиурядових протестів травмувались понад 50 людей.
Укрінформ

У Перу у зіткненнях мітингувальників із поліцейськими під час масштабних антиурядових протестів травмувались понад 50 людей.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що найбільші акції протесту проти уряду проходять у південній провінції країни Пуно. Там правоохоронці повідомляють про напади на міські поліцейські відділки в кількох містах та жорсткі сутички поліцейських із протестувальниками. Наразі відомо, що у місті понад десять осіб були госпіталізовані з переломами кінцівок та іншими травмами й забоями.

У місті Ліма поліцейські застосували сльозогінний газ, щоб відбити напади демонстрантів. Мітингувальники також здійснили напади на аеропорти Арекіпи, Куско та південного міста Хуліака.

Вчора, 20 січня, ввечері було відомо вже про 58 поранених демонстрантів.

Зауважимо, що антиурядові протести розпочалися в Перу після усунення від влади президента Педро Кастільйо, який 7 грудня 2022 року оголосив про розпуск парламенту, у відповідь законодавці проголосували за його усунення від влади. При спробі заховатися в посольстві Мексики Кастільйо заарештували, а влада перейшла до віцепрезидента Діни Болуарті.

Протестувальники вимагають відставки Болуарте і проведення нових президентських виборів.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 20 січня, на вулиці німецької столиці Берліна вийшли люди на протест за те, щоб влада країни нарішті передала танки Leopard 2 Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: