В Албанії відбувся великий антиурядовий протест через корупцію: що відомо

Читать на русском
Протестувальники на чолі з лідером опозиції Салі Берішею закидали петардами вхід до урядового офісу, де сотні поліцейських у спецзасобах заблокували протестувальникам вхід до будівлі.
Reuters

Тисячі прихильників опозиції мітингували в суботу, 11 лютого, перед офісом прем'єр-міністра Албанії, звинувачуючи уряд Еді Рами в корупції і протестуючи проти високої вартості життя.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Як зазначається, протестувальники на чолі з лідером опозиції Салі Берішею закидали петардами вхід до урядового офісу, де сотні поліцейських у спецзасобах заблокували протестувальникам вхід до будівлі.

«Рама йди у відставку, йди туди, де тобі місце, до стовпа ганьби, до будинку зрадників», - заявив Беріша, голова опозиційної Демократичної партії.

При цьому відомо, що у понеділок, 13 лютого, перед парламентом буде скликана нова акція протесту.

Під час протесту Беріша звинуватив прем'єр-міністра Раму в корумпуванні американських чиновників з метою лобіювання проти нього і проти опозиційних партій. Такі звинувачення відкидають як Рама, так і уряд США.

Варто зазначити, що Беріша був президентом Албанії з 1992 по 1997 рік, а також очолював уряд цієї країни у 2005-2013 роках.

Нагадаємо, що у Перу під час масштабних антиурядових протестів постраждали понад пів сотні людей.

Перед цим, у п'ятницю ввечері, 20 січня, на вулиці німецької столиці Берліна вийшли люди на протест за те, щоб влада країни нарішті передала танки Leopard 2 Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: