Обраний президент Чехії вважає, що Україна заслуговує на членство в НАТО

Читать на русском
Петро Павел вважає, що після закінчення війни Україна має стати членом НАТО. Він також виступив за продовження військової допомоги Україні та вважає, що закінчення війни повністю в руках росії.
Getty Images

Обраний президент Чехії Петро Павел вважає, що Україна має вступити в НАТО, щойно закінчиться війна.

Він сказав про це в інтерв'ю ВВС.

За його словами, Україна «морально і практично готова» приєднатися до Альянсу після закінчення конфлікту.

«Українські військові, ймовірно, будуть найдосвідченішими військовими у Європі. Україна заслуговує на те, щоб бути частиною спільноти демократичних країн», – сказав Павел.

На уточнююче питання «Включаючи НАТО?», він відповів: «Я вважаю, що вони дійсно на це заслуговують».

Яку зброю з початку повномасштабної війни передали та обіцяли передати Україні – підрахунки BloombergЗ початку повномасштабної війни Захід надав Україні понад 4 тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських гармат, літаків та іншого озброєння.

Павел також виступив на захист західної військової підтримки України, заявивши, що не повинно бути жодних обмежень щодо надання озброєння.

«Ми не маємо альтернативи. Якщо ми залишимо Україну без допомоги, вони швидше за все програють цю війну. А якщо вони програють – ми всі програємо», – зазначив він.

Павел сказав, що він та інші європейські лідери зобов'язані пояснити своєму скептично налаштованому, а в багатьох випадках і наляканому населенню, сенс допомоги Україні: «Наші міста не руйнуються російською артилерією та ракетами. Але наше майбутнє може бути зруйноване, якщо ми не підтримаємо Україну у успішному завершенні цього конфлікту».

«Що треба сказати, то це те, що закінчення війни повністю в руках росії. Достатньо одного рішення президента путіна вивести свої війська з України, і війна закінчена», – додав він.

Нагадаємо, Петро Павел підтвердив, що збирається приїхати до України разом із словацькою колегою Зузаною Чапутовою навесні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: