У столиці Молдови пройшов антиурядовий мітинг: відомо про сутички та затримання

Читать на русском
У Кишиневі учасники акції спробували прорватися до урядової будівлі через кордон поліції. Між протестувальниками та правоохоронцями відбулася сутичка.
NewsMaker

У Кишиневі сьогодні вдень відбулася акція протесту «Рух для народу», до якого входять представники партії «Шор» та PACE Георге Кавкалюка.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

Як пише видання, учасники акції спробували прорватися до будівлі уряду через кордон поліції. Між протестувальниками та правоохоронцями відбулася сутичка. Кореспонденти повідомляли про перших затриманих.

Після цього учасники акції припинили спроби прорвати кордон поліції. Організатори мітингу встановили сцену біля мерії Кишинева. Перед присутніми виступив голова Оргіївського району, член партії «Шор» Діну Цуркану.

Урядова партія «Дія і солідарність» (PAS) прокоментувала протест у центрі Кишинева. PAS звинуватила організаторів акції у спробі дестабілізувати ситуацію у країні.

«Це робиться у спробі дестабілізувати ситуацію у країні. Шор за допомогою маніпуляцій намагається використати вразливість людей, щоби втекти від правосуддя», — заявила прессекретар партії Адріана Влас.

Потасовка сторонников партии "Шор" с полицией в Кишиневе, Молдова / 28 февраля 2023NewsMaker

Нагадаємо, депутати парламенту Молдови 16 лютого затвердили новий уряд на чолі з Доріном Речаном.

Попередній прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця заявила про свою відставку 10 лютого.

13 лютого президент країни Майя Санду заявила про плани рф здійснити держпереворот у Молдові.

У Зеленського відреагували на плани росії здійснити держпереворот у Молдові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: