Новий лідер Чехії підтримує необмежену військову допомогу Україні

Читать на русском
Чеський лідер Петр Павел закликав європейських партнерів України проявити більше сміливості і дати їй усі види зброї, крім ядерної.

Новообраний президент Чехії Петр Павел сказав, що не повинно бути жодних обмежень у питанні військової допомоги Україні. Захід повинен надати Україні всі види зброї, крім ядерної.

Про це він заявив в інтерв'ю France 24.

«Що стосується звичайних озброєнь, то я справді не бачу причин для будь-яких обмежень. Україна не може боротися з таким сильним противником без броньованих технологій, безпілотних літальних апаратів, артилерії та ракет великої дальності, але, можливо, і без надзвукових літаків», – наголосив він.

Скільки озброєння продають найбільші виробники країн ЄвропиНайбільші європейські виробники озброєння. Обсяги продажу за минулий рік – на інфографіці.

Петр Павел, який є колишнім генералом НАТО, також зазначив, що «деякі країни займають дещо стриману позицію» щодо постачання сучасної зброї та закликав до пошуку єдиної позиції.

«Якщо ми займемо єдину позицію, це дасть нам більше шансів на успіх. Ми повинні діяти в єдності в цих питаннях», – сказав президент Чехії.

Нагадаємо, новообраний президент Чехії вважає, що Україна заслуговує на членство в НАТО.

Також Петр Павел заявив про намір відвідати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: