Протести у Грузії: у МВС повідомили про звільнення майже всіх затриманих

Читать на русском
Йдеться про протестувальників, затриманих за адміністративними статтями. При цьому під вартою залишається одна людина, затримана за статтею Кримінального кодексу.

Правоохоронні органи Грузії відпустили практично всіх мітингувальників, затриманих під час протестів 7 та 8 березня.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті МВС країни.

Йдеться про протестувальників, затриманих за адміністративними статтями. Дехто був звільнений у зв'язку із закінченням терміну перебування у слідчому ізоляторі. Інша частина вже постала перед судом та отримала штраф.

При цьому, за даними місцевих Telegram-каналів, під вартою залишається одна людина, яка заарештована за статтею Кримінального кодексу.

«Його звинувачують у нападі на поліцейських. Стаття 353 загрожує позбавленням волі на строк від 4 до 7 років», – повідомляють ЗМІ.

Нагадаємо, протести спалахнули у вівторок, 7 березня, після того, як парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект «про іногентів». Ближче до ночі демонстрація переросла у сутичку між поліцейськими та мітингувальниками.

У перший день протестів було затримано 66 осіб, за підсумками другого дня кількість затриманих зросла до 133 осіб.

Раніше повідомлялося, що партія «Грузинська мрія» та інші партії з парламентської більшості Грузії відкликають законопроект «Про прозорість іноземного впливу», ухвалення якого викликало масові протести по всій країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: