Стало відомо, скільки танків та БМП уже отримала Україна від Чехії

Читать на русском
Приблизно одна третина цієї техніки знаходилася на армійських складах, звідки було спрямовано шість систем протиповітряної оборони.
Фото: verelq.am

Військова допомога Україні з боку уряду Чехії з початку повномасштабного російського вторгнення вже становить 422 мільйони євро, а чеська оборонна промисловість відправила озброєння ще на 1,27 мільярда євро.

Про це повідомляє The Straits Times, з посиланням на заяву прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали після зустрічі лідерів «Бухарестської дев’ятки» у Варшаві.

«Приблизно одна третина цієї техніки знаходилася на армійських складах, звідки було спрямовано шість систем протиповітряної оборони», - сказав прем'єр.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Згідно з його словами, державні й приватні структури Чехії надали Україні 89 танків, а також 226 бронемашин і 39 гаубиць.

«Перша поставка, яку ми організували, відбулася всього через 14 днів після початку вторгнення, і таким чином ми показали іншим, що це можливо і що це правильний шлях», – підкреслив чеський прем’єр.

Як зазначив політик, Чехія однією з перших країн розпочала після 24 лютого 2022 року надання військової допомоги Україні.

Варто зазначити, що Фіала був присутній у Варшаві на зустрічі між президентом США Джо Байденом і представниками «Бухарестської дев'ятки» – групи країн НАТО з Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, що новий лідер Чехії підтримує необмежену військову допомогу Україні.

Напередодні сіністр оборони Олексій Резніков анонсував постачання першої партії танків від союзників. Очікується, що бойові машини прибудуть разом із підготовленими українськими екіпажами.

Також ще одна країна ЄС готова відправити танки Leopard 2 в Україну наступного місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: