Ще одна країна ЄС приєдналася до створення спецтрибуналу над путіним, їх вже 30

Читать на русском
Відповідний спецтрибунал судитиме кремлівську верхівку за повномасштабну війну проти України.
depositphotos

Створення міжнародного трибуналу для російського диктатора путіна та усього військово-політичного керівництва країни-агресора уже підтримали 30 держав, серед яких і країни G7.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час телемарафону.

«Я радий повідомити, що країн, які підтримують спецтрибунал для росії, вже 30. Приєдналася Греція до цієї групи. У вихідні було 29 країн», – сказав міністр.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

При цьому, Кулеба пояснив, що перебування у цьому переліку означає, що країна згодна на створення трибуналу, який судитиме кремлівську верхівку за повномасштабну агресію проти України.

«Спецтрибунал зосередиться конкретно на злочині агресії. А це путін та його найближче оточення: Шойгу, Лавров і вся тусовка злочинна», – сказав він.

Водночас, Кулеба сподівається, що на найближчій зустрічі представники усіх 30 країн просунуться в питанні імунітету для путіна.

«У міжнародному праві є трійка, яка користується повним імунітетом від будь-якого переслідування. Це президент, прем'єр-міністр і міністр закордонних справ. Наша мета – розв'язати це питання імунітетів, але це філігранна, нейрохірургічна операція», – сказав керівник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, «Слово і діло» розповідало про те, що таке спеціальний трибунал, створюваний для розслідування російських злочинів, навіщо він потрібен і як він буде працювати.

Напередодні в ЄС підтримали створення Центру розслідування злочинів росії.

Раніше перша країна Латинської Америки підтримала створення спецтрибуналу для рф.

Також стало відомо, що одна з балтійських країн стане для України адвокатом під час спецтрибуналу щодо рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: