Одна з балтійських країн стане для України адвокатом під час спецтрибуналу щодо рф

Читать на русском
Окрім цього підіймалось питання юридичного забезпечення конфіскації заморожених російських активів на відбудову України.
depositphotos

Латвія виконуватиме для України роль адвоката у питанні створення спецтрибуналу щодо російської федерації.

Про це заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомляє у Facebook.

Згідно з її словами, це питання було обговорено під час зустрічі з міністром юстиції Латвії Інес Лібіною-Егнере. Окрім цього підіймалось питання юридичного забезпечення конфіскації заморожених російських активів на відбудову України.

«Це одне з питань, яке пов’язане зі створенням міжнародного спецтрибуналу щодо покарання росії за злочин агресії проти України. Відповідні юридичні механізми конфіскації заморожених підсанкційних активів рф мають бути створені на рівні Європейського Союзу. Міністерка юстиції запевнила, що Латвія буде виконувати роль адвоката України в цьому питанні», - написала Кондратюк.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

Як вважає глава мін'юсту Латвії, всі країни Європейського союзу мають діяти разом, щоб досягти відповідного регулювання на рівні ЄС.

«Агресія росії завдала збитків та руйнувань українській інфраструктурі, нашим містам і громадам на понад 750 млрд грн. Тому лише одного замороження російських коштів та активів країнами ЄС - недостатньо. Ці кошти мають бути конфісковані та якнайшвидше піти на відбудову України, не чекаючи завершення війни», - заявила Кондратюк.

Нагадаємо, що ще одна країна ЄС підтримала створення спеціального трибуналу для рф.

У липні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба називав п'ять основних параметрів майбутнього трибуналу для керівництва росії.

Як має такий трибунал працювати, розповідав юрист-міжнародник.

«Слово і діло» разом з експертами розбиралося, чи вдасться засудити путіна та росіян за воєнні злочини.

Також стало відомо, скільки солдатів рф вже отримали вирок в Україні за воєнні злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: