Перша країна Латинської Америки підтримала створення спецтрибуналу для рф

Читать на русском
Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка підтримає створення Спецтрибуналу для росії.
Дмитро Кулеба

Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка підтримає створення Спецтрибуналу для росії.

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що зустрівся зі своїм гватемальським колегою Маріо Адольфо Букаро Флоресом, який підтвердив, що країна підтримає створення трибуналу для росії.

«У Нью-Йорку я був радий зустрітися з міністром закордонних справ Гватемали Маріо Адольфо Букаро Флоресом. Гватемала – наш вірний друг», – йдеться у дописі.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

За словами Кулеби, Гватемала стане першою країною Латинської Америки, яка увійде до Основної групи зі створення Спеціального трибуналу за злочини агресії проти України. Під час зустрічі сторони обговорили спільні зусилля щодо притягнення терористів до відповідальності.

Нагадаємо, Латвія виконуватиме для України роль адвоката у питанні створення спецтрибуналу щодо російської федерації.

Нещодавно стало відомо, що Італія підтримує створення спеціального трибуналу щодо воєнних злочинів, скоєних під час російського вторгнення в Україну.

Додамо, що Україна та західні партнери розробили одразу три моделі спеціального трибуналу над російськими воєнними злочинцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: