Збираємо максимальну підтримку для трибуналу щодо агресії рф проти України – звернення Зеленського

Читать на русском
Глава держави провів у Львові низку зустрічей для обговорення питань притягнення росії до відповідальності. Зокрема, президент взяв участь у конференції United for Justice.
Фото: Офіс президента України

Україна робить все для того, щоб правоохоронні та судові інституції забезпечили справедливі вироки для всіх російських убивць та катів.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Глава держави провів у Львові низку зустрічей для обговорення питань притягнення Російської Федерації до відповідальності. Зокрема, президент взяв участь у конференції United for Justice, присвяченій відновленню справедливості для України.

Крім того, Зеленський зустрівся з генеральними прокурорами держав-партнерів та міжнародних інституцій.

«Ми збираємо максимальну підтримку для трибуналу щодо агресії Росії проти України. Для проекту нашої резолюції, яка буде винесена на голосування у Генасамблеї ООН із захисту міжнародного права. Робимо все, щоб Міжнародний кримінальний суд був успішним у покаранні російських військових злочинців», – запевнив глава держави.

Головне зі звернення Володимира Зеленського:

  • Разом із Президентом Латвії та з першими леді наших держав вшанували пам'ять загиблих героїв на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря. Підписали й важливу двосторонню декларацію із президентом Латвії. Декларацію, яка закріплює справедливість на політичному рівні. Латвія принципово підтримує повноправну інтеграцію України до Євросоюзу та НАТО та захищатиме цю позицію на всіх рівнях.

  • Провів переговори з міністрами закордонних справ Нідерландів та Естонії. Ключове питання всіх зустрічей – це відповідальність. Відповідальність Росії та її керівництва – саме персональна – за агресію та терор проти нашої держави та людей.

  • Відвідав львівський шпиталь, де відновлюють здоров'я наших бійців після поранень. Мав честь поспілкуватися із солдатами, вручити їм державні нагороди. Нагородами також відзначили лікарі, які рятують життя наших воїнів.

  • Відзначив бійців, які воюють на Донбасі та на Запорізькому напрямку. Вміло знищують ворожу техніку. Подякував зенітникам Повітряних сил – збили ще один російський бомбардувальник.

«Дякую кожному і кожному, хто наближає перемогу нашого народу та історичні вироки організаторам та виконавцям російської агресії! Вічна пам'ять та повага всім, хто віддав своє життя за Україну та порятунок наших людей!» – підсумував Президент.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський призначив екс-главу «Укрзалізниці» Камишина своїм радником.

Раніше повідомлялося, що глава держави провів онлайн-зустріч із новим президентом Швейцарії Альоном Берсе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: