Ще одна країна ЄС підтримала створення спеціального трибуналу для рф

Читать на русском
Голова МЗС також заявив, що його країна ніколи не відправляла зброю для завдання ударів по російській території та ніколи не оголошували війну країні-агресору.
Ілюстративне фотоdepositphotos

Італія підтримує створення спеціального трибуналу щодо воєнних злочинів, скоєних під час російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Sky24, з посиалнням на заяву голови МЗС Італії Антоніо Таяні.

«Вбивство беззахисного населення є воєнним злочином, а ми подивимося, як втрутитися: якщо буде створено спеціальний трибунал, ми не проти цього», - сказав Таяні.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

При цьому, міністр також заявив, що Італія ніколи не відправляла зброю для завдання ударів по російській території та ніколи не оголошували війну країні-агресору.

«У нас є проблема з керівництвом, а не з народом. Якщо керівництво порушує норми міжнародного права, у нас може бути тільки одна позиція: засудження порушень закону, воєнних злочинів, насильства», - пояснив Таяні.

Нагадаємо, у липні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба називав п'ять основних параметрів майбутнього трибуналу для керівництва росії.

Як має такий трибунал працювати, розповідав юрист-міжнародник.

«Слово і діло» разом з експертами розбиралося, чи вдасться засудити путіна та росіян за воєнні злочини.

Також стало відомо, скільки солдатів рф вже отримали вирок в Україні за воєнні злочини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: