В ЄС підтримали створення Центру розслідування злочинів росії

Читать на русском
Європейський Союз підтримав створення в Гаазі Центру розслідування злочинів російської агресії.
oporaua.org

Європейський Союз підтримав створення в Гаазі Центру розслідування злочинів російської агресії.

Про це повідомляє президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Європейський Союз підтримує роль Міжнародного кримінального суду. Ми також вважаємо, що потрібен спеціальний трибунал для судового переслідування злочину агресії росії», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що угоду про створення Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії в Гаазі було підписано в Львові під час конференції United for Justice.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

«Росія має понести відповідальність за ці жахливі злочини. Путін має бути притягнутий до відповідальності. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб притягнути винних до відповідальності. Європейський Союз разом з нашими партнерами продовжить працювати над тим, щоб росія заплатила за це», – заявила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка підтримає створення Спецтрибуналу для росії.

Також повідомляли, що Латвія виконуватиме для України роль адвоката у питанні створення спецтрибуналу щодо російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: