ПАРЄ підтримала створення трибуналу для керівництва росії та Білорусі

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка закликає до створення спеціального трибуналу для вищого політичного і військового керівництва росії та Білорусі.
Reuters

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка закликає до створення спеціального трибуналу для вищого політичного і військового керівництва росії та Білорусі.

Про це повідомив член української делегації в ПАРЄ, народний депутат України Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Трибунал створять для притягнення до відповідальності вищого політичного і військового керівництва Росії та Білорусі за скоєння злочину агресії проти України.

«Тільки що одноголосно була підтримана резолюція, яка закликає негайно створювати міжнародний трибунал над військово-політичним керівництвом росії та Білорусі», – йдеться в повідомленні.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

Місцем проведення трибуналу пропонується Гаага.

Власний кореспондент «Укрінформу» заявив, що в резолюції підкреслюють той факт, що Білорусь бере участь в агресії російської федерації проти України, оскільки дозволила рф використовувати свою територію для здійснення актів агресії проти України.

«Її роль і співучасть повинні бути засуджені міжнародним співтовариством, а її лідери повинні бути притягнуті до відповідальності», – наголосили депутати ПАРЄ.

Також додають, що ПАРЄ повторила свій заклик до держав-членів та держав-спостерігачів Ради Європи «створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал щодо злочину агресії проти України, який має бути схвалений та підтриманий якомога більшою кількістю держав та міжнародних організацій, зокрема Генеральною асамблеєю Організації Об'єднаних Націй».

Нагадаємо, 13 жовтня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію на підтримку України. У документі російський режим визнається терористичним.

«Слово і Діло» писало, чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: