Стало відомо, яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активів

Читать на русском
У Бельгії суворо дотримуються санкцій проти росії та Білорусі. Заходи, вжиті Бельгією, торкнулися 1789 компаній країни-агресора.

Міністерство фінансів Бельгії заморозило вже 58 млрд євро російських активів – найбільше з-поміж усіх країн Євросоюзу, а також блокувала транзакції, пов'язані з рф, на 191 млрд євро.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на вебсторінці віцепрем'єр-міністра – міністра фінансів країни Вінсента ван Петегема.

Крім того, міністерство заблокувало російські фінансові операції на суму 191 млрд євро, які стосуються 1789 компаній та громадян рф, внесених до санкційного списку ЄС.

Зазначається, що митниця посилено контролює імпорт та експорт щодо росії та Білорусі.

Десятий санкційний пакет проти рф: як західні країни вдарять по росіїПро те, що буде в десятому, ювілейному пакеті санкцій Заходу проти росії за її напад на Україну – в матеріалі Слово і діло

Наразі заблоковано 529 контейнерів до отримання додаткової інформації стосовно призначення товарів, більш як тисяча автомобілів визнані такими, що не можуть бути відправлені до росії.

Як відомо, 19 офіційних звітів про порушення імпорту й експорту подано до прокуратури, ще 15 готуються для подання.

Згідно зі словами ван Петегема, він активно виступає за тісну координацію в рамках ЄС щодо застосування санкцій.

«Тому Міністерство фінансів перебуває в постійному контакті з Європейською комісією та іншими країнами-членами, які часто ставлять у приклад підхід нашої країни та Мініфіну», – зазначив він.

Нагадаємо, що Єврорада розкрила деталі нового пакета санкцій проти росії.

Напередодні Зеленський ввів у дію нові санкції РНБО проти росіян у трьох сферах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: