ЄС продовжив санкції проти Лукашенка

Читать на русском
Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти Олександра Лукашенка та його оточення за допомогу рф у війні проти України.
Getty Image

Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти Олександра Лукашенка та його оточення за причетність Білорусі до війни в Україні та допомогу росії.

Про це свідчать дані в офіційному журналі ЄС у понеділок, 27 лютого.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«З огляду на тяжкість ситуації в Білорусі, що зберігається, і причетність Білорусі до незаконної агресії рф проти України, доцільно зберегти чинними всі заходи, вжиті союзом. Рішення має бути продовжене до 28 лютого 2024 року», – йдеться у повідомленні.

Зараз до списку санкцій ЄС по Білорусі входять 243 фізичні особи, включаючи самого Олександра Лукашенка, і 32 юридичні особи. Санкції стосуються візових обмежень та заморожування активів.

Як відомо, Євросоюз уперше ввів санкції проти Білорусі у 2012 році через репресії та порушення прав людини. Надалі вони неодноразово розширювалися, особливо після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко наступного тижня відвідає Китай. Там він проведе переговори із главою КНР Сі Цзіньпіном. Аналітики ISW розповіли, навіщо Лукашенко їде до Китаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: